Menestys
Blogi Internet

Miksi Nordnetia kannattaa käyttää osakesijoittamisessa?

Oletko harkinnut osakesijoittamisen tai osakesäästämisen aloittamista? Nordnetin kautta osakesijoittaminen on helpompaa kuin uskoisitkaan. Nordnetillä on laaja käyttäjäkunta niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa ja se onkin Suomen suosituin arvopaperivälittäjä. Tässä artikkelissa kerromme tiivistetysti ne syyt, joiden takia sinunkin kannattaisi käyttää Nordnetia osakesijoittamiseen.

1. Nordnetissa osakesijoittamisen aloittaminen on todella helppoa

Osakesijoittamisen aloittamista ei ole koskaan aiemmin tehty näin helpoksi. Nordnetiin rekisteröityminen on täysin ilmaista. Luonnollisesti tarvitset ensin tunnukset Nordnetiin, mutta liittyminen on todella helppoa. Voit rekisteröityä käyttäjäksi jo olemassa olevilla suomalaisilla verkkopankkitunnuksillasi. Rekisteröitymisen aikana voit valita haluatko avata arvo-osuustilin vai osakesäästötilin vai molemmat. Molempien tilien avaaminen on maksutonta. Mikäli teet rekisteröitymisen klo 06-18.30 välisenä aikana, saat tilin heti käyttöösi. Tämän jälkeen voi aloittaa osakkeisiin sijoittamisen helposti esimerkiksi hakukentän kautta. Kirjoitat vain hakukenttään haluamasi osakkeen nimen ja valitset osakkeen sivulta ”Osta”. Määriteltyäsi osakkeiden määrän ja ostohinnan toteutetaan toimeksiantosi. Onnittelut ensimmäisestä osakeostostasi!

2. Nordnetissa voit käydä osakekauppaa maailmanlaajuisesti

Nordnetin kautta voit luonnollisesti ostaa osakkeita, jotka on listattu Helsingin pörssissä. Tämän lisäksi voit sijoittaa myös monien muiden maiden pörssiin. Nordnet mahdollistaa suorat osakeostot Helsingin pörssin lisäksi Pohjoismaiden, Saksan, USA:n ja Kanadan markkinoilla. Nordnetin kautta voit siis helposti ostaa esimerkiksi Coca-Cola, Applen tai Teslan osakkeita. Ulkomaiset osakkeet maksavat monesti osinkoa jopa neljä kertaa vuodessa, joten Nordnet on oiva paikka päästä tähän mukaan.

Menestys

3. Nordnetissä voit sijoittaa osakkeisiin matalilla kuluilla

Nordnetin kaupankäyntipalkkiot ovat osakeostoissa jo valmiiksi alhaiset, ja ne tippuvat vielä edullisimmiksi sen mukaan mitä enemmän käyt kauppaa. Kaikkien kotimaisten ja ulkomaisten pörssiosakkeiden säilyttäminen on täysin ilmaista eli et maksa tilin olemassaolosta. Ostaessasi kotimaan pörssin osakkeita, ovat kaupankäyntikulusi 3-9 euroa tai 0,06 % – 0,20 % toimeksiannosta. Parhaalle, eli edullisimmalle tasolle pääset, jos olet tehnyt yli 50 kauppaa edellisen kuukauden aikana. Myös ulkomaalaisten pörssien kaupankäyntikulut ovat kohtuulliset, ja ne ovat noin 4-20 euroa riippuen tasostasi. Muista, että liittyessäsi uutena asiakkaana Nordnetiin, saat ensimmäiset kaksi kuukautta käydä osakekauppaa Helsingin pörssissä parhaalla tasolla!

4. Voit käydä kauppaa Nordnetin mobiilisovelluksessa milloin vain ja missä vain

Et tarvitse edes tietokonetta osakesijoittamiseen, sillä Nordnetin oma mobiilisovellus on todella helppokäyttöinen. Pystyt lataamaan sen älypuhelimesi sovelluskaupasta ja kirjautua omilla tunnuksillasi. Sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on täysin ilmaista. Sovelluksen kautta pystyt ostamaan ja myymään osakkeita samalla tavalla kuin tietokoneen selaimen kautta. Sovelluksen kautta saat myös ilmoituksen toteutuneista toimeksiannoista ja siitä, jos sinulle on maksettu osinkoa.

5. Voit avata osakesäästötilisi Nordnetiin

Jokainen suomalainen voi avata yhden osakesäästötilin ja se on myös tehty todella helpoksi Nordnetissä. Osakesäästötilin avaaminen on ilmaista, samoin kuin sen ylläpito. Ei siis turhia kuukausi- tai säilytysmaksuja. Osakesäästötilillä voit kiteytetysti maksimoida säästöjesi kasvun, sillä pystyt tekemään osakekaupat verovapaasti, samoin kuin vastaanottamaan osinkoja. Tällöin mahdollistat korkoa korolle -ilmiön hyödyntämisen. Osakesäästötilille voit tallettaa maksimissaan 50.000 euroa ja maksat veroja osakkeista kertyneistä voitoista vasta, kun nostat tililtä rahaa.

6. Nordnet tarjoaa helpon työkalun veroilmoitusta varten

Kuten kaikkiin sijoittamisiin, myös osakesijoittamiseen liittyy seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä Nordnetillä on tutkitusti Suomen laadukkain veroraportointi, joka on automaattinen. Nordnetin palvelusta voit helposti tulostaa itsellesi raportin kaikista Nordnetin kautta tekemistäsi osakekaupoista. Tietyt tiedot, maksetut osingot ja luovutusvoitot ja -tappiot, Nordnet raportoi myös oma-aloitteisesi verottajalle, joten plussaa siitäkin.

Saatat myös pitää...